Solhems Kennel

wpid-IMG_5711.jpg

Jag började mitt hundliv som de flesta andra. Min mormor och morbror hade jakthundar och jag var jämt ute med dem och tränade eller så gick jag till sjön och badade.
När jag var 18 år fick jag överta en Sankt Bernhard, Lady, som blev min följeslagare under 5 år, hon blev 12år.

1991 köpte jag o Mats en Rottweiler Ida (Rottrievers Heartbreaker), snällare hund fick man leta efter. Hon var så snäll, var det någon som var rädd så hasade hon sig sittande med sidan emot, precis som hon ville visa hur snäll hon var.
Men det spelar ingen roll, har man en Rottweiler så går folk över till andra sidan trottoaren, föräldrar var oroliga när deras barn skulle komma hem och leka med vår son Rickard.
Ida blev räddningshund, det är det roligaste jag har gjort inom hunderiet. Det tog mycket tid och många resor till räddningsskolor men man fick verkligen lära sig att läsa hund. Hundar markerar på ett sätt om de hör en figurant och på ett annat sätt om de känner vittring.
Ida fick tyvärr diskbråck så jag fick ta henne ur tjänst, två år senare hade hon så ont så hon fick somna in då var hon 8år. Vi hade mycket roligt ihop, fortfarande tycker Mats o Rickard att jag ska skaffa en RIKTIG hund igen.

1992 gick jag med i Kungsbacka Brukshundklubb.
1996 blev jag tävlingssekreterare,
2000 SBK Handledare,
2005 Allmänlydnadsinstruktör,
2010 SBK instruktör.
Tävlingsledare i skogen, på spår och sök har jag tillbringat många timmar, jätte roligt och lärorikt.

1994 skaffade vi Garp (Hinnareds Garp) en Flatcoated Retriever, jag var ute efter en hund med mer motor.  Även Garp blev räddningshund, vi tävlade i sök, spår, lydnad och jakt.  Att göra det som rasen är framavlade till är något speciellt. Vi var med på många jakter och både Garp och jag tyckte det var jättekul. Garp fick 4 kullar efter sig.
Han blev 12,5 år han drabbades av urinsten som inte gick att operera och fick akut tas bort.

Jag o Veronica hade gått på lydnadskurs tillsammans, där jag sett vilken rolig hund Winnie, Veronicas Perro, var. Otroligt lättlärd och full fart så när Veronica frågade mig om inte Fozzie (Eyeball’s C Fozzie The Bear), Winnies son kunde få bo hos oss, så var det självklart.På den vägen kom Perron in i mitt liv, något som jag inte ångrar (2003)

Fozzie tycker jag är en kanonhund. 100 % samarbetsvillig, väldig fartfylld, bra kamplust, bryr sig inte om andra hundar, tycker allt man gör med honom är roligt. Spelar ingen roll om vi kör lydnad, rallylydnad, agility eller 2 km spår allt är lika roligt!
Vi är uppflyttade till elit spår, trean i lydnad, viltspårschampion (han var första Perron i Sverigen) sedan är han Internationell utställningschampion också.
Att vi har slutat tävla lydnad beror på mina tävlingsnerver, Många Perros är signalkänsliga och Fozzie läser av min nervositet direkt, när vi går in på tävling så tycker han att jag beter mig jättekonstigt. Jag har gjort för stor skillnad på tävling och träning.

Bibbi (Aberlours Dressed For Success) född 2009
En brun stubbsvansad tik, väldigt kelig.
Hon är en hund som växer för varje dag.
Hon tar det mesta med ro, hade önskat lite mer motor när man ska jobba med henne, men hon gör det mesta korrekt och just för att hon är så sansad så är det väldigt lätt att visa henne och sen gör hon så.
Tyvärr har hon C på höfterna så när hennes löp började besvära henne så kastrerade jag henne. Nu behöver inte löpen sätta stopp för träning och tävling.
Vi tävlar lydnad, bruks och rallylydnad.
Bibbi blev utställningschampion på fem utställningar!

Min första kull är efter ”Chica” Lucia Del Alto Norte, en tik som ägs av Gunilla och Johan Liw.
Chica är importerad från Holland, en mjuk tik med stor arbetsmotor. Älskar vatten kan ligga i och simma själv, och doppar mer än gärna huvudet.

Johan tränar och tävlar lydnad med Chica de är i elitklass, i Rallylydnad (nybörjarklass) har de två godkända resultat, godkända i anlagsklass viltspår.
Tack än en gång för att jag har fått låna denna goa hund!

Pax “Solhems Blanc de Pacs” född 2013-11-23
Hans pappa är Ramita de Palma Juan Sancho och mamma är Chica (jag lånade in henne en gång till som tur var)
Pax är en riktig självständig arbetsmaskin väldigt självständig men ändå otroligt gosig ch vill gärna bli klappad.
Pax har ett första pris i öppenklass i viltspår och vi är godkända i appellklass spår.

Kola “Brown Sugar Wavelet” är importerad från Slovkien.
Jag hämtade henne när hon var fyra månader. Jordbruksverket har ändrat reglerna, man får inte ta in valpar tidigare de måste ha fått sitt rabiesspruta när de är 3 månader och sedan skall de gå 21 dagar.
Hon är en otrolig go hund, lugn och hetsar inte upp sig för något.
Kola är godkänd i anlagsklassen i viltspår och 2 st cert på utställning

Ki Öberg
ki@solhems.com